Мишките, получавали орехи всеки ден с храната си, се оказаха много по-малко застрашени от рак на гърдата , съобщи ЮПИ, позовавайки се на американски учени.
Екипът на Илейн Хардман от университета "Маршал" сравни ефекта от типичната храна и от добавянето на малко орехи през целия живот на мишките, още от зачеването. Използваното количество дневно е равно на 50-60 гр за хората.
Генетичният анализ разкри, че орехите променят активността на много гени, които са свързани с рак на гърдата както при мишките, така и при хората.
Ефектът не може да се обясни само с противораковото действие на омега-3 мастните киселини. За намаляването на растежа на туморите допринася и увеличаването на вит. Е в храната. БТА
ОЩЕ ОТ Рак на Гърдата
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари