Кваркът е обезмаслено крема сирене или гъсто кисело мляко с произход от Германия и Австрия. Освен че е нискокалоричен, той е и изключително благоприятен за имунитета, метаболизма и мускулната маса.
Можете да го комбинирате по различни начини, с вода, мед, орехи, зърнени храни, шоколад или като добавка към освежаващи десерти.
Този фантастичен източник на протеини съдържа висок процент калций поради което е отличен и за костите. Също така, той е богат и на витамини от групата В, което изглежда да бъде и перфектна помощ за нервната система.
Ако искате да направите домашен кварк , ще ви бъдат необходими следните съставки:
● 2 чаши пълномаслено прясно мляко
● ½ чаша кисело мляко
Първо пригответе киселото мляко и то така, че в една чаша мляко ще добавете една супена лъжица лимонов сок. След десетина минути на стайна температура млякото ще бъде готово за използване.
След това, в тенджера загрейте две чаши прясно мляко, а след това свалете от огъня и оставете млякото да изстине. В охладеното мляко поставете киселото мляко.
Получената смес се прехвърля в купа и оставя на стайна температура за около 24 часа.
В крайна сметка ще получите смес, която напомня на кисело мляко. Прехвърлете тази смес от марля, която сте сложили върху тенджера или купа, а след това оставете сместа да пренощува в хладилник.
Готовият кварк се съхранява в хладилник и може да се консумира в рамките на следващите четири дни.
ОЩЕ ОТ Диети и хранене
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари