Кедрови ядки за сърцето
Кедровите ядки са богати на полезните за сърцето мастни киселини и се препоръчват за увеличаване на чувството за ситост, контролирано от хормона грелин, който сигнализира на мозъка, че човек се е нахранил. Когато нивото на грелин е високо, хората не се чувстват гладни и могат да устоят на глад по-дълго. Според изследвания, направени в Южна Корея от голям производител на кедрови ядки, същите тези мастни киселини предотвратяват образуването на мазнини на корема, смятани за едни от най-опасните за здравето. В друг доклад се посочва, че бадемите имат подобни качества на кедровите ядки.
ОЩЕ ОТ Диети и хранене
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари