В рамките на две независими едно от друго изследвания, експерти от САЩ са стигнали до извода, че прекалената употреба на сол може да доведе до повишено производство на клетки, потенциално способни да станат причина за развитие на автоимунни заболявания , съобщава AFP. В рамките на лабораторни тестове с участието на няколкостотин мишки било установено, че повишената употреба на сол увеличава производството в организма на човека на клетките от имунната система под наименование Т-хелпер-17 или Th17.
“При това рискът от автоимунни заболявания е обусловен от генотипа на човека. Има хора, които не са предразположени към автоимунни заболявания даже ако те ядат голямо количество сол. Но опасността за останалите е напълно реална”, се казва в отчета на изследването.
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари