Готовият плодов сок увеличава риска от рак , защото съдържа прекалено много захар, а при обработката полезните съставки се унищожават, установиха австралийски учени, цитирани от в. "Дейли мейл".
Учени от университета на Пърт изследваха колко ефективни са различни плодове и зеленчуци за предотвратяване на рак на дебелото черво .
Резултатите показват, че ябълки , брюкселското зеле , карфиолът и броколито предпазват от рак на дебелото черво . Над три чаши плодов сок обаче увеличават риска. Причината според учените е, че той съдържа прекалено много захар, а полезните съставки на плодовете, които предпазват от рак - фибри, витамин С и антиоксиданти, се губят при преработката.
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари