Лечение на гастрит с билки
Отвара от сладник
Отвара: 2-3 лъжици от дрогата се добавят в 500мл кипяща вода. Вари се 15 мин и се оставя да престой 2 часа. Отварата се прецежда и се приема 3 пъти дневно след ядене. Използва се за намаляване на стомашната киселинност при язва и гастрит .
Мента
Ментовите капки (тинктура) се пият по 20-40, 2-4 пъти дневно. Две супени лъжици от билката киснат 10 минути в 500 грама вряла вода. Запарката се прецежда и се пие 3-4 пъти дневно по 150 грама, преди ядене.
Отвара: от цветовете се приготвя отвара, една супена лъжица от дрогата се залива с 300мл кипяща вода, оставя се да кисне около час. Приема се 1 път дневно . Отварата помага при възпаление на храносмилателната система.
• Атрофичният гастрит - Болните се оплакват от намален или липсващ апетит, неприятен вкус в устата, повишено отделяне на слюнка, тъпа болка и тежест в горната част на корема след нахранване. Езикът се изглажда и става червеникав. Болните постепенно отслабват.
• Повърхностният гастрит се среща по-често във възрастта под 50 години. Болните се оплакват от парене, тежест и подуване в горната част на корема и често уригване. При болковата форма е налице болка на гладно и след нахранване със същата локализация.
• Гигантският гастрит е рядък, среща се предимно у мъже. Болните се оплaкват от безапетитие, болка в горната част на корема, понякога повръщат кръвенисто стомашно съдържимо, или се установява кръв и в изпражненията /хематемеза и мелена/, отслабват на тегло и се появява анемия.
• Ерозивният гастрит - Болните се оплакват от болка в горната част на корема, подобна на болката при язвената болест. Рядко настъпват видими кръвоизливи.
гадене виене на свят | обилно слюноотделяне | тъпа болка в стомаха | тежест в горната част на корема | гадене виене на свят | езикът е обложен със сиво бял цвят |
ОЩЕ ОТ Здравна култура
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари