Възпалението на лигавицата на стомаха ( гастрит ) обикновено може да се лекува в домашни условия чрез използване на природни средства.
Това заболяване се лекува чрез намаляване на стомашната киселина .Ето няколко начина за облекчаване на болката при гастрит:
- Вземете 1 чаена лъжичка семена от Ажгон (Trachyspermum ammi) и ги сдъвчете. Тази билка е била използвана в продължение на векове за лечение и успокояване на лошо храносмилане , газове и други симптоми на гастрит .
- Смесете в блендер 1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил и един картоф. Изцеденият сок пийте 30 минути преди хранене, за да помогнете на стомаха си да се успокои. Този сок ще облекчи симптомите на гастрит, които се появяват след хранене.
- В крехко лозово листо увийте 1 ч.л. семена от копър и 1 скилидка чесън . Сдъвкайте добре преди да ги глътнете. Това средство незабавно ще облекчи киселините от стомаха и се приема след хранене.
- Пийте кокосово мляко . Освен че е много полезно, то облекчава симптомите от гастрит за по-дълго време.
- Избягвайте храните, които причиняват гастрит – черен пипер, люти чушки, газирани напитки, кисели краставички, кафе, алкохол и всякакви пържени храни.
- Направете си компот от смокини и пийте. Варенето става за около 10 минути без захар.
- Затопляйте корема си два пъти на ден с горещ компрес , например с бутилка топла вода, 2 часа след хранене.
- Практикувайте диета разделно хранене . Това е най-безвредната диета, която ви позволява да се храните разнообразно и да не се лишавате от никакви храни. Единственото условие е да не смесвате храни от различни групи, които са описани в условието на диетата.
При симптоми на гастрит след всяко хранене трябва да вземете мерки за по-сериозно лечение. Можете да включите хранителни добавки, които се предлагат на пазара специално за гастрит и проблеми със стомаха .
ОЩЕ ОТ Здравна култура
Свързани
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари