Когато консумират диня, много хора изхвърлят нейните семена. Тези пък, които не го правят, си помагат за храносмилането и за съжаление това е всичко.
За да се възползвате от лековитоста на семената е необходимо те да схванат, смели или опече, за да можете да достигнете до драгоцената съдържание. Те съдържат фибри, необходими за нормалната работа на храносмилателния тракт , помагат в случай на поява на чревни паразити, както и за лечение на болни от жълтеница , заболявания и възпаления в организма.
Семената диня съдържат веществото цитрулин, която действа като антиоксидант , помага за разпространението на кръвоносните съдове, при атеросклероза, при високо кръвно налягане и стенокардия. Американски учени в началото на 20 век, написали, че семената от диня са много полезни за лечение на бъбреците и пикочните пътища.
Според техните отзиви използването на чая от пресни семена е чудесен диуретик и се препоръчва за отстраняване на камъчета и пясък от бъбреците и пикочните пътища. Те препоръчват този чай: Вземат се 4 супени лъжици пресни семена от диня и се смилат в кафемелачка. Варят се 15 минути в 2 литра вода.
Това количество се разпределя и се пие в продължение на два дни, а третия ден се прави почивка. Този процес се прави няколко седмици по същия ред. Два дни се пие, третия ден почивка.
ОЩЕ ОТ Здравна култура
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари