Какви храни се препоръчват при рак на гърдата
Препоръчва се консумацията на храни с ниско съдържание на мазнини, богати на фибри. Зеленчуците и плодовете трябва да бъдат консумирани в сурово състояние, за да се запазят витамините в тях. Много полезни са:
спанак,
зеле,
моркови,
тиква,
сладки картофи,
червени и зелени чушки,
ряпа,
домати,
броколи,
карфиол,
брюкселско зеле,
авокадо,
риба,
кафяв ориз,
царевица,
люцерна,
соя,
водорасли,
лук,
ягоди,
сурови ядки,
хрян,
кисело мляко.
Хубаво е ястията да бъдат подправяни със следните подправки:
лют червен пипер,
кимион,
розмарин,
салвия,
джинджифил,
мащерка,
куркума.
Тези подправки имат благотворно действие върху целия организъм чрез подобряване на метаболизма, нормализиране функцията на жлезите с вътрешна секреция, чрез детоксикиращите си свойства. Затова се предполага, че най-вероятно имат и противотуморен ефект.
ОЩЕ ОТ Здравна култура
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари