Какви други храни са полезни срещу рак
Чесънът съдържа алкилни съединения на сярата, които го правят добро противораково средство. Той индуцира апоптоза на злокачествени клетки. Апоптозата представлява програмирана клетъчна смърт. По този начин се намалява броя на злокачествено изродените клетки . Чесънът също така играе роля в сенсибилизирането (активирането) на имунните клетки срещу раковите клетки . Най-добре е чесънът да бъде консумиран в сурово състояние. Освен това чесънът е много богат да микроелементи и витамини, които има общоукрепващо действие.
Грозде : Гроздето съдържа съединения, известни като проантоцианидини, за които се твърди, че намаляват производството на естроген в организма. Това води до ефективно лечение на рак на гърдата , според редица научни проучвания.
Кълновете от пшеница подобряват състоянието на болните с ракови заболявания като засилва имунната система и детоксикацията на организма.
Ядките - слънчоглед, кашу, ленено семе и фъстъци са богати на биологично активните съединения носещи общото название лигнани. Тези активни субстанции намаляват прогресията на туморните клетки, които са естроген зависими каквито са туморните клетки при рака на гърдата. Препоръчва се ежедневната консумация на тези ядки.
Соя: Соевата диета е една от задължителните за пациентки с рак на гърдата . Според учените от MD Anderson Cancer Center соята съдържа фитоестрогени и други биологично активни субстанции, които блокират усвояването на естрогена от раковите клетки. Соята съдържа също изофлавони, необходими за намаляване на прогресията на рак в ранните стадии. Тя може да се приема като кълнове или сварена на супа.
възелчета по гърдата | болки в гърдата | възелчета в подмишничната ямка | втвърдявания на гърдата | спонтанни кръвоизливи в гърдата | свито зърно на гърдата | секретиране на течност от зърното на гърдата |
ОЩЕ ОТ Рак на Гърдата
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари