Здравословната закуска
78 процента от 3000 души, които отслабнали с 15 килограма за 1 година, са закусвали всяка сутрин. Това показва неотдавнашно изследване. Учените посочват, че закуската помага да се задейства метаболизма и да се яде по-разумно през останалата част на деня. Пропускането на хранения води до прегладняване, а оттам и до преяждане.
омега-3 киселините помагат срещу артрит, висок холестерол и нарушена концентрация. Тези киселини се съдържат и в много семки, ядки и зърнени храни.
Жълтъкът на яйцето е необходим на организма
Забравете за омлетите от белтък и яйчните заместители: най-полезната част от яйцето е жълтъкът. Изследванията показват, че много възрастни хора страдат от недостиг на веществото холин, който е подобен на един от В витамините и е много важен за техния организъм. Заедно с маслото, фъстъците, овесените ядки и соята, яйчният жълтък е един от най-богатите източници на холин, който е основна съставка на повечето клетъчни мембрани, особено на мозъчните клетки.
Яжте храни с живи култури
Пробиотиците помагат за усвояването на протеините и минералите и облекчават симптомите на колита, гастрита и запека.
ОЩЕ ОТ Диети и хранене
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари