Канелата е повече от подправка за сладкиши
Канелата е била използвана от древните египтяни при балсамирането. Тази подправка обикновено се слага в сладкиши, но проучванията показват, че тя е много полезна за диабетиците. Ежедневното приемане на канела понижава стойностите на кръвната захар, холестерола и триглицеридите.
омега-3 киселините помагат срещу артрит, висок холестерол и нарушена концентрация. Тези киселини се съдържат и в много семки, ядки и зърнени храни.
Жълтъкът на яйцето е необходим на организма
Забравете за омлетите от белтък и яйчните заместители: най-полезната част от яйцето е жълтъкът. Изследванията показват, че много възрастни хора страдат от недостиг на веществото холин, който е подобен на един от В витамините и е много важен за техния организъм. Заедно с маслото, фъстъците, овесените ядки и соята, яйчният жълтък е един от най-богатите източници на холин, който е основна съставка на повечето клетъчни мембрани, особено на мозъчните клетки.
Яжте храни с живи култури
Пробиотиците помагат за усвояването на протеините и минералите и облекчават симптомите на колита, гастрита и запека.
ОЩЕ ОТ Диети и хранене
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари