Уникалната комбинация от витамин С и останалите съставки в плодовете на шипката стимулира образуването на червени кръвни клетки , повишава работоспособността и засилва съпротивителните сили на организма. Препоръчва се при болни от диабет , анемия , умствена и физическа преумора , настинки , авитаминози .
В традиционната българска народна медицина плодовете от шипка се използват за повишаване защитните сили на организма, предимно в късна есен, през зимата и в ранна пролет. Смята се, че шипката е полезна главно за укрепване на сърцето и кръвоносната система . Поради съдържанието на пектини и танини народната медицина изпозва шипката и при стомашно-чревни и бронхиални заболявания . Освен че се бори успешно с инфекциите , шипката повишава умствената работоспособност и предпазва ставите от артритни заболявания .
ОЩЕ ОТ Здравна култура
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари