Тази невероятен сироп от чесън е много полезен. Съставките му са евтини и достъпни, и е лесно да се приготви.
З ащо трябва да се пие този чеснов сироп ?
Този сироп от чесън ще подобри имунната ви система, ще нормализира кръвното ви налягане, както и ще повлияе на лошия холестерол. С пиенето на това домашно лекарство, ще намалите броя на настинките и инфекциите, освен това предпазва от подагра, артрит и ставни болки.
Как да си направим сироп от чесън ?
Съставки:
8 обелени и леко пюрирани скилидки чесън
1 чаша (200 мл) ябълков оцет
1 чаша (200 мл) мед
Инструкции:
Смачкайте чесъна, така че да стане фин
Трябва да добавите мед и ябълков оцет и блендирайте в продължение на 10-15 секунди при висока скорост.
След това изсипете сместа в стъклен буркан и затворете с капачка.
Сместа трябва да се съхранява в хладилник в продължение на пет дни като се разбърква всеки ден. След пет дни сместа е готова.
Дозировка:
Добавете 2 супени лъжици сироп от чесън във висока чаша с вода. Пийте го сутрин, на гладно. Сместа е много силна и не трябва да се приема концентрирана. Винаги само разредена.
Ползи за здравето на отделните съставки
Мед - тази съставка има антибактериално, антивирусно и противогъбично действие. Той често се използва, за да облекчи лошата кашлица.
Ябълков оцет - Той е богат на различни фитонутриенти, които помагат за предотвратяване на рак и мускулни крампи на краката. Също така съдържа лимонена киселина, която може да помогне за разтварянето на камъни в бъбреците.
Чесън - има антибактериални и антивирусни свойства. Чесънът ще помогне да се стимулира имунната система и освен това съдържанието на алицин го прави един от най-мощните природни антибиотици на планетата.
Най-хубавото на тоз и сироп от чесън е, че можете да го пиете редовно, за да се предпазите от заболявания и да поддържате оптимално здравето си.
ОЩЕ ОТ Здравна култура
Свързани
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари