Кората от лимон съдържа от 5 до 10 пъти повече витамини , отколкото в сока. Сред най-важните витамини и химични вещества: С, А, бета каротин, калций, магнезий и калий и др..
Кората съдържа съставки, които са важни в борбата срещу раковите клетки в тялото - салвестрол Q 40 и лимонела. Особено са ефикасни, като при борбата рак на гърдата, дебелото черво и кожата. Кората от лимон е богата на витамини С и Р (флавоноиди), които, когато са комбинирани почистват кръвоносните съдове и понижават лошия холестерол и кръвното налягане. Кората от лимон е изключителен и като превенция от остеопороза, т.е.
Рецепта за сок от кора на лимон:
Вземете два лимона и добре ги измийте с препарат или сапун. След като изцедите сока, оставащите кори ги нарежете надребни кубчета. Залейте ги с 30 мл. топла вода и оставете да престои 12 часа. Така полученият сок пийте на всеки 3 часа след две супени лъжици и преди и след всяко хранене. След като изпиете целия сок направете нов и повторете процедурата.
Консумирането на кора от лимон :
Най-добрият начин за консумация на самата кора от лимон е следният: Измийте добре лимонa с препарат или сапун. След това се оставя да замръзне във фризера. Когато подготвяте хранене, извадете лимонa и рендосайте кората в салата, риба, пържоли или други ястия по ваше желание. Особено се препоръчва настърган в горещ чай. По този начин ще получите освежаващ вкус на ястията, но и по-важното е голямо количество витамини и противоракови елементи. Така биха увеличили защитата на организма от рак и заболявания на сърдечно-съдовата система.
Най-добре е да можете да намерите лимон отгледан в домашни условия, защото кората не е третитана с химикали.
ОЩЕ ОТ Здравна култура
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари