Раковите клетки не понасят зелето
Извършените до този миг изследвания показват, че кръстоцветните зеленчуци са основният агент за противораковите ефекти. Те съдържат значителни количества разнообразни фитохимични противоракови съединения, които задържат развитието на туморите . Броколито и брюкселското зеле са изключителни източници на противоракови молекули и е наложително да се консумират непрекъснато. За препоръчване е леко варене и старателно дъвкане, за да се използва максимално противораковият им капацитет.
Плодовете и зеленчуците е редно да се включват балансирано, но е необходимо да се огледат по-отблизо фитохимичните съединения, съдържащи се в тях, при условие,че искаме да съставим режим, допускащ да се намалят рисковете от рак.
По същите причини е бая наложително да се включват три продукта, които съдържат най-високи нива на противоракови съединения - зелен чай , соя и подправката куркума . В страните с най-слаба разпространеност на рака - азиатските страни, зеленият чай, соята и куркумата са в основата на хранителните им традиции.
Растенията не са единствено източник на витамини и минерали - те съдържат хиляди фитохимични съединения, които играят ключова роля в поддържането на добро здраве.
Фитохимичните съединения притежават мощна противоракова активност, насочена против самия процес на туморното разрастване. Хранене, основано на непрестанно приемане на продукти с високо съдържание на такива съединения, е най-доброто оръжие, с което днес разполагаме за предпазване от рака.
ОЩЕ ОТ Диети и хранене
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари