Може ли да ви боли главата, заради храненето
Най-“злостните провокатори” на работохолика са кафето и шоколадът. И ако привикналият организм не получи навреме поредната порция, той започва да напомня чрез пристъп на главоболие.
Много хора реагират с пулсиращо главоболие на т.нар. биогенни амини, които се съдържат в оцета, горчицата, майонезата, пушеното свинско месо, целината, соята, ананаса, авокадото и сливите.
Често главоболието е провокирано от хранителната добавка натриев глутамат. Той се добавя за подобряване на вкуса например в кубчетата бульон, разтворимите супи и комплексните подправки.
Някои хора, които са склонни към хранителни алергии, страдат от главоболие, когато консумират колбаси. Варените салами и кренвиршите, съдържат нитрит, който им придава приятния розов цвят. При чувствителните хора обаче нитритът може да предизвика силна пулсираща болка в слепоочието.
ОЩЕ ОТ Тя и Той
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари