Когато споменете тази подправка, всички мислят ароматизирани торти, но от канелата може да се правят и ароматни отвари и чайове, а като важна съставка за къри, има широко приложение в готвенето и преди всичко, във варива от зеленчуци, ориз и месо.
Канелата на прах се получава от кората на канела, а може да я намерите във форма на пръчки или пюре. Огромен източник на антиоксиданти и минерали, което означава, че е истинска съкровищница за тялото през зимния период, която раздвижва организма, подобрява кръвообращението и почиства кръвта .
Съвет: Много силен аромат можете да постигнете с ябълка, с която чудесно се съчетава, особено в компоти и сладкиши.
ОЩЕ ОТ Диети и хранене
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари