Ябълковият оцет може да се нанася върху кожата директно и да се използва в храненето. Можете да добавите една пълна чаша чаша ябълков оцет във водата във ваната, или да мажете с напоен памук директно на раните.
Чесънът може да бъде използван и в лечението на псориазис. Чесънът е липоксигеназен инхибитор, което означава, че може да помогне за предотвратяване на активността на ензимите, които са отговорни за възпалението.
Рибните яйца - известни като хайвер, представляват един от най-добрите източници на омега-3 мастни киселини.
Сьомга или друга мазна риба като риба тон
Тази риба е пълна с добри мазнини, които могат да намалят възпалението, а също така съдържа каротеноиди, които могат да действат като антиоксидант.
Една от най-често срещаните видове чувствителност към храна при псориазисните пациенти е чувствителността към глутен - един вид протеин, който се намира в пшеницата. Отказът от храна, която съдържа глутен (например в хляб, тестени изделия и пържени с брашно) е причинил на много неприятности на пациенти с псориазис, които да контролират своите пристъпи на псориазис.
Избягвайте зеленчуци от семейство картофови
Зеленчуците от семейството на картофите, като чушките, доматите, картофите и патладжана, могат да имат въздействие върху хората, които са чувствителни към алкални вещества. Алкалоидите могат да повлияят на нервите и мускулите. Намаляването на консумацията тези видове зеленчуци във вашата диета може да помогне да се намалят симптомите на псориатичен артрит, ако сте чувствителни към тях.
Също така благоприятен ефект при лечението на псориазис може да има и:
Тиква (печена), която има интензивно оранжев цвят и сладък вкус и е богата на бета каротин или провитамин А.
Моркови (в сурово състояние и комбинирани с нерафиниран зехтин), които също са пълни с бета каротин или провитамин А
Масло от орех (което трябва с помощта на памучен тампон да се нанася на заболелите части от кожата)
Студено пресовано т.е. нерафиниран зехтин - използвайте в различни салати и друг вид храна (супи, яхнии).
Рибеното масло нерафинирано, е богато на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, което е желателно да се приема по една чаена лъжица преди ядене до три пъти на ден
Мазни риби (сьомга, риба тон и други)
Ядки и кашу
Бадеми
ОЩЕ ОТ Здравна култура
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари