Повишена доза въвеждане на фолиева киселина може да намали риска от рак на дебелото черво според проучване на American Cancer Society, проведено на 99 523 души.
Зеленчуците, които най-много предпазват червата:
Спанаът е мина на витамин С и бета-каротин, който е важен антиоксидант и има роля в намаляването на количеството на вредните свободни радикали в организма.
Броколите съдържат вещества, които забавят растежа на туморните клетки . Броколите съдържа бетакаротен, витамин С и фибри, а всички те са бойци срещу рака.
Карфиолът е много здравословен зеленчуци. Съдържа много малко въглехидрати и калории, и съдържа фитонутритиети които са силни борци за здравето на хората.
ОЩЕ ОТ Диети и хранене
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари