Горчицата се прави от смилането на синапено семе с добавяне на оцет и други подправки. Древните гърци и римляни са използвали зърната от горчицата за медицински цели.
Семето на горчицата е много богато на ензими, които се разлагат в изотиоцианати .
Особено виден е техния принос срещу рак на стомашно-чревния тракт и рак на дебелото черво .
Горчицата е отличен източник на селен, който също има противоракови свойства .
Целите зърна от горчица могат да се пекат, или пържат в горещо масло с пресни листенца от къри, също както се приготвят в Индия.
ОЩЕ ОТ Диети и хранене
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари