Шафран за понижаване на холестерола
За съжаление свойствата на шафрана за понижаване на холестерола не са широко известни. Въпреки това е много ефективен инструмент. Най-често се използва като оцветител за храна, за да придаде на храната приятен жълтеникав оттенък. В същото време запарката от шафран помага за понижаване нивата на холестерола в кръвта.
Той дължи това на едно вещество - картамин. Този естествен пигмент укрепва стените на артериите и предотвратява развитието на атеросклероза. По този начин редовната консумация на шафран гарантира здравето на сърдечно-съдовата система.
ОЩЕ ОТ Здравна култура
актуално от седмицата
Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...
коментари